Hisse Senedi Basımı Yönetim Kurulu Kararı

Hisse senedi basımı yönetim kurulu kararı

Hisse Senedi Basımı Yönetim Kurulu Kararı Örneği

Hisse senedi basımı yönetim kurulu kararı (YKK) örneği arıyorsanız, bu yazımızı okumalısınız.

Anılan kararı almadan önce şu önemli hatırlatmaları dikkate alınız:

  • Hamiline yazılı pay senedi basımı için YKK alınması yasal zorunluluktur. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, bu kararın ayrıca tescil ve ilan edilmesini şart koşmaktadır.
  • Nama yazılı pay senedi basımı için YKK alınması yasal zorunluluk değildir. 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu, bu konuda emredici bir hüküm getirmemiştir. Ancak, basılacak senetlerin UPSD’ye bildirimi ve ispat hukuku açısından, nama yazılı pay senetleri için de YKK aramaktayız.
  • Hamiline yazılı pay senetleri, bedelinin tamamının ödenmesi tarihinden itibaren üç ay içinde pay senetlerini bastırılmalıdır. Dolayısıyla, basıma ilişkin YKK’da bu tarihe uyularak alınmalıdır.
  • Nama yazılı pay senetlerinin basımı için, pay bedellerinin tamamen ödenmesi koşulu aranmaz. Nama yazılı pay senetlerinin basımına ilişkin YKK herhangi bir zamanda alınabilir.

KARAR ÖRNEĞİ

  • Karar No :
  • Karar Tarihi :
  • Toplantıya Katılanlar :

Kurulumuz şirket merkezinde toplanarak aşağıdaki kararları almışlardır.

  1. Şirketimizin ödenmiş sermayesi …………………. TL’dir. Bu sermaye tutarına karşılık şirket ortaklarına verilmek üzere aşağıda yazılı adet ve tutarlar nispetinde nama / hamiline yazılı pay senedi bastırılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.
Adet

Kupür

Toplam İtibari Değer

Seri Numarası

    
    
    

 

BaşkanBaşkan Vekili

Üye

Üye

 

YKK Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  1. Esas sözleşmenin sermayeye ilişkin ilgili maddesinde hamiline yazılı pay senedi çıkarılabilir hükmü bulunmuyorsa, esas sözleşme tadiline gitmek şartıyla hamiline pay senedi çıkartılabilir. Eğer esas sözleşmede ………… TL’ye kadar hamiline yazılı pay senedi çıkarılabilir şeklinde bir hüküm bulunuyorsa bu sınır geçilemez.
  2. YKK altında şirket YK üyeleri haricinde bir kişinin imzası bulunmamalıdır.
  3. Tüm YK üyelerinin karar altında adının açılması ve katılmayan üyeler için “katılmadı” yazılarak üyeden haberdarlık yazısı alınması gerekir. Ticaret Sicili Müdürlükleri bu yazıyı aramaktadır.
  4. YK’da tüzel kişi üye var ise, kararın altında tüzel kişi üyenin unvanı yazılmalıdır. Ayrıca, tüzel kişi tarafından ve tüzel kişi adına belirlenen gerçek kişinin ad-soyadı belirtilmelidir.
  5. YKK’ya vekaleten imza atılmamalıdır.
  6. Şirket esas sözleşmesinde ağırlaştırılmış bir nisap ya da aksine bir hüküm yok ise, karar nisaplarında TTK 390. madde hükümleri uygulanmalıdır.

Hisse senedi basımı yönetim kurulu kararı hakkında daha detaylı bilgi almak ve profesyonel hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Şirketler Hukuku ve pay senetlerinde 25 yılı aşan uzmanlık, bilgi birikimi ve tecrübemiz ile hizmetinizdeyiz.

error: Content is protected !!
Sohbet Başlat
1
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba
Yardımcı olabilir miyim?